madeleinepettersson.blogg.se

Härlig start på helgen!

Kategori: Allmänt

Ja det har det varit minst sagt, dagen igår började med CAD och det är alltid lika roligt. Satt med en kille som heter Alexander och vi började prata om inflyttningsfest på studenboendena nästa helg. Så nästa helg så är det inflyttningsfest där, både fredagen och lördagen. Jag ska fixa lappar till båda husen både till övre plan och undre plan där vi bjuder in de som bor i husen. Tror det kan bli riktigt roligt, blir troligtvis en sväng till harrys också där senare på kvällen!
Efter föreläsning och allt det där så stack jag hem och åt och städade hela lägenheten och packade ihop det som skulle med hem över helgen, eftersom jag har stalljouren i helgen så tänkte jag att det är lika bra att vara hemma och få lite mamma och pappa vård samtidigt!
När jag släpat ut allt till bilen så åkte jag till Jönköping och shoppade lite på Charlies häst och hund till lilla hästen ( och ja lite till mig med). Tyckte vi förtjänade det nu, sen så åkte jag ner till stallet och fixade allt och sen hem för fredags mys, det klassiska stod på listan tacos och lite chips och mys med ljus framför TV;n En grym Fredag måste jag säga!
Idag började dagen med att kliva upp klockan 05.50 för att släppa ut hästarna vid klockan 7, så himla mysigt att komma ut dit när det är lite kyligt i luften och det är helt tyst och fridfullt. Finns inget bättre, och så fort man kliver in i stallet så möts man av alla hästarna mullrar lite och hälsar en godmorgon, så himla bra start!
Jag fixade i alla fall med allt, jag mockade spånade upp ordentligt fixade maten och vattnet och ställde i ordning inför hösten/ vintern med alla täckena och kollade igenom lite. Så nu väntar jag på att mamma ska få tid och klippa håret lite på mig och sen så vill jag bli av med min hemska utväxt så ska kanske våga ge mig på att fixadet med, men nu är jag sugen på en lite mörkare färg, eftersom jag är mörk i från början.
Måste även plugga lite matte idag.
Senare ikväll så väntas insläpp och ridning av lilla hästen, får se hur det går med en stukad fot men kliar så i fingrarna nu så nu kan jag inte hålla mig längre så blir en barbacka tur på åkrarna!

En stukad fot och en massa roligheter!

Kategori: Allmänt

Ja som rubriken lyder så har jag stukat foten och det rejällt! Ja det kunde inte komma en sämre tidpunkt för det, men passar det någonsin in att stuka foten? Det var så typsikt eftersom vi skulle i väg med jobbet till Göteborg på Fredag och detta hände i Torsdags kväll/natt! Dagen/ kvällen blev ändå väldigt lyckad tack vare otroligt snälla arbetskollegor. Fick hjälp med näst intill allt den dagen, det var en väldigt rolig och intressant dag och kvällen. Allt var väldigt trevligt och vi skrattade i princip hela dagen! 
Själva Volvo fabriken var så häftigt att se, allt var så stort och allt var i princip automatiserat, eller inte allt men utan robotarna så hade det ju såklart tagit mycket längre tid med allt. På en enda line var de 9-10 personer vilket vi är på ett skift och så kan man ju tänka sig att de har mycket fler stationer än vad vi har. Men om inte jag minns fel så hade de just nu mellan 4000-5000 anställda idag! 
Sen på kvällen, så fick vi lite tid att fräscha upp oss och mellan 6 och 8 så var det dags för konferans och då hade de hyrt in en kille vid namn Thomas Kahn, grym kille må jag säga och väldigt rolig och inspirerande! Han var där och pratade om mål och att det är viktigt att komma ihåg varför man gör vissa saker, väldigt motiverande! 
När han pratat klar så var det dags för mat, vilket var mycket gott och sen var det fri hopp och lek som de uttryckte sig! Så då blev det drinkar i hotelbaren och sen gick jag och de jag delade hotelrum med upp och lade oss vid halv 1. 
Morgonen efter så var det frukost som gällde och ja behöver jag säga något? Hotellfrukost är alltid gott, vilket det var även denna gång och sen gick bussen hem vid kl 10. En väldigt bra och rolig resa! 
Sen när jag kom hem var det plugg som gällde och på kvällen så hängde jag med klasskompisar. På söndagen kom mamma och pappa från stockholm och hjälpte mig att handla mat och städa! 
Nu är det ny vecka och nya tag som gäller, matte stod på schemat idag och även göra klar för redovisningen imon! 
Då kanske ni undrar vad Armania gör nu då när jag har vart klantig och skadat mig, det är så typiskt när allt gick så bra med henne! Hon vilar nu tills jag blir bra igen och jag har grymma stallkamrater och en otroligt snäll pappa som hjälper mig!!

3;e veckan

Kategori: Allmänt

Nu har jag påbörjat vecka 3 i skolan och det känns fortfarande bra! Hänger med bra i skolan och jag tycker det är roligt! 
Denna hösten kommer att bli tuff men det kommer den att vara värd, jag får kämpa mig igenom den första hösten och troligtvis de andra 1,5 åren också men det kommer det att vara värt. Detta är det jag vill jobba med, detta är något jag tycker är kul och då är det värt att kämpa, det är bara att kriga sig igenom. Känns som att det mesta faller på plats och det gör det alltid bara man är villig att jobba för det! 
Armania trivs men vi har haft en liten svacka nu på 1,5 veckor men idag så kändes hon riktigt bra. Vi har äntligen bytt försäkring och den gäller, veterinären kommer nästa vecka och ska grundvaccinera för botulism och kolla hennes tänder så att allt står rätt stilla där. Hon har varit lite småtjafsig senaste tiden så vill kolla så att det inte är fel på bettet jag använder eller hennes tänder. 
Annars så trivs jag grymt bra här i Värnamo och mina klasskompisar, känns inte som att jag är ensam tjej i klassen alla tillför något till klassen. Visst finns det de som är lite mer tillbaka dragna men vi ska gå ihop i 2 år så någongång kommer de att känna sig bekväma och kliva fram. 
Till helgen så ska jag och Vicky jobba, på lördag och söndag, pengar är alltid bra och väldigt välkomna! Skönt att vi inte ha så mycket lektioner denna veckan då kan jag fokusera på att få undan plugget till helgen och fokusera på Armania. 
Nästa helg så ska vi till Göteborg på studiebesök på Volvo men jobbet och det ska också bli väldigt intressant, då får vi dessutom träffa några som jobbar i norge på Blowtech GP där.
Har väldigt mycket att se framemot och mycket som är roligt, men visst kommer det motgångar också men dem får man kriga sig förbi och med en familj som älskar en och som jag älskar och de är dessutom väldigt kloka! Då tar man igenom sig det mesta!