madeleinepettersson.blogg.se

Nya äventyr.

Kategori: Allmänt

Ja nu ger jag mig snart ut på ännu ett aventyär, det är inte så stort men snart sticker vi till Mehico! Åh vad skönt det ska bli att få komma i väg. Har även varit och vaccinerat mig idag... Stelkramp och tyfus ( ja tro det eller ej, men tyfus) så nu gör armarna sådär lagom ont tills man ska åka, men förhoppningsvis så gåt det över fort! Lite sol och bad kommer nog göra susen, men vi ska inte bara ligga på stranden, vi ska se saker också! Tror detta är precis vad de flesta här behöver nu! 
Vi ses här på bloggen när jag kommer hem igen, hej då! Hoppas ni har det bra där hemma!

Nästan där!

Kategori: Allmänt

Snart ligger jag på stranden med en corona med lime i handen och kolla ut över havet. Som jag längtar! Vill åka nu, men vi åker torsdag em/kväll, ska bli så skönt att få komma iväg och se något annat! 
Men innan jag tar semester i 10 dagar så finns det lite läxa, men bara 2 så ska göra en idag och en imorgon och på torsdag slutar jag 11 så då ska jag packa! 
Dagen kunde ju inte börjar bättre än den gjorde i morse, var först och främst tvungen att vara i skolan tidigare för jag hade en grupppresentation på morgonen så vi skulle bara gå igenom lite, men på vägen till skolan så hoppar kedjefan på cyklen så jag få halv springa till skolan för att hinna, väl där så var jag bland de första på plats! Men vi satter verkligen presentation och det kändes grymt! Så jag hoppas på ett A nu! Ja efter skolan så gick jag och Emma till cafeterian och käkade lunch och hade det trevligt. Efter det så fick jag traska iväg med min cykel till verkstaden och fixa den. 5  dollar kostade det, inte så dyrt kanske men för en student känns det i plånkan må jag säga! Cyklade hem och hoppades på att mitt paket från Sverige anlänt men ikke idag heller, hoppas bara på att det kommer innan jag åker till Cancun....
Vet även att en av mina finaste vänner där hemma fyller år idag också, så om du läser detta så GRATTIS igen! 
(Försökte rota fram en bild, hittade en men kunde inte ladda upp den!)

En lugn helg!

Kategori: Allmänt

Ja denna helgen har varit super lugn minst sagt och den ska bli lika lugn ikväll verkar det som. Jag och Camilla skulle gått på 18+ klubben men hon blev sjuk så vi får hålla oss inne ikväll! 
Vi har superfint väder här nu med denna helgen, strålande sol och 25 grader. Synd att klaga då liksom och nästa vecka flyr vi från värme till mera värme och lite ledighet vilket inte skadar speciellt mycket! Så om 1 vecka befinner jag mig i Mexico, Cancun, som jag längtar! 
Hoppas ni har det bra där hemma och att det har blivit lite finare väder! Skickar lite sol genom bloggen! 

Födelsedagar!

Kategori: Allmänt

Ja herregud vad alla ska fylla år här bort denna månaden, i helgen firade vi ju en tjej och två killar. Helgen för två veckor sen var det två andra tjejer! Och idag så är det min lilla roomie, hon fyller dock inte 21 men firas ska hon ju ändå göras! Idag var det lunch som gällde och sen fro yo på state. Ikväll så har jag en överrasking till henne och till helgen är det 18+ på en klubb på state så vi ska gå på den och fira henne med lite fest. Annars då? Sommaren är här och temperaturen ligger på runt 22-23 grader men i helgen ska det bli 30 grader, sa någon stranden? Ja tack! Lite plugg ska vi också klämma in med, man måste ju sköta skolan och nästa vecka på fredagen så smäller det och vi åker på semester till Cancun! Det ska bli så otroligt kul och jag längtar bort till att ligga på stranden med en corona i handen och kolla ut på det kristall klara vattnet! Ja det är ju typ det vi gör här med, ibland men vi har inget kristall blått vatten och tror det är lite varmare i Mexico! 
Hoppas ni har haft en bra dag och att ni får en bra dag! 

Lakers!

Kategori: Allmänt

Det va väldigt kul att få åka till L.A igår och kolla på när deras lag L.A Lakers mötte Oaklahoma Thunder, även om det var lite svårt att hänga med reglerna i början så kom man in i det ganska snabbt ändå! Gick dåligt för hemmalaget i början men det vände de i andra perioden, och det slutade med 114-110 till L.A Lakers. Det var riktigt spännande i slutet måste jag nog påstå. 
Innan matchen började så delade jag och Camilla på en pizza utanför staples arena, vi kom fram i väldigt god tid innan matchen började så vi hann äta och även köpa popcorn. Efter vi sett matchen så var klockan halv 4 så vi åkte hemmåt och stannade på Camarillo outlet när vi ändå hade vägarna förbi, köpte en tjocktröja får Tommy Hilfiger, vi åt även kina mat där ch man får ju mat för en hel vecka så ni kan ju gissa vad jag ska äta idag! Sen körde vi hemmåt mot SB igen, handlade lite mat och jag hittade väldigt billigt och bra kött som jag tror blir bra. Var längesedan jag åt en köttbit, tror senast var i Sverige så det ska bli kött och ny potatis till helgen! Muuums! 
I Lördags så var det födelsedagsfest som gällde och kul vad det, vi va 7 tjejer som åt lite middag innan, himla gott! Efter det började folk trilla in vid 8 och vi förkrökade lite och sen blev det utgång och jag var i säng vid 1 någongång! En riktigt bra helt har det varit! Så nu är det nya tag och ny vecka som gäller och om bara 11 dagar åker jag till Cancun! wohoo! 
Mot L.A i den lilla röda fula bilen vi fick, men rullade gjorde den ju i alla fall!
Ja vi satt högt upp, men man såg faktiskt väldigt bra ändå, även om det inte syns på bild.
 
Hittade även Wayne Gretsky!
 

Fredag!

Kategori: Allmänt

Ja idag är det Fredag igen, veckorna går med en väldans fart tycker jag! Tycker det kan sakta ner lite, hinner ju inte med, vill njuta lite. Ja det är inte långt kvar nu här... Känns konstigt att tänka att om ca 2,5 månader så sitter jag på planet hem till Sverige igen, helt sjukt! Det är dock ganska långt kvar så ska se till att njuta så mycket som möjligt! Och om bara 14 dagar så åker vi till Mexico, cancun! Eftersom vi ville fira det bestämde vi oss för att ha lite Mexicanskt tema på kvällen igår, så vi gjorde tacos, drack corona med lime och även lite tequila ran det ner med. Vi drog till en fest som låg väldigt nära skolan men där hände det inte så mycket och de flesta ville ut så ja vi bestämde oss för att haka, vi som va 21 då. Emma försökte komma in och hon lyckades tro det eller ej!
Idag händer det inte så mycket har tagit det lugnt idag, jag och Camilla ska laga mat. Fläskfile, sweetpotatoes och tzatziki (stavning) till det! Ska även försöka få lite plugg gjort idag också. Imorgon så står det födelsedagsfirande på schemat, ja de fyller år på löpande band nu, men det är bara roligt! Fler som kan följa med ut. 
På söndag så har jag och Camilla hyrt en bil, vi ska dra till L.A och kolla på våran första NBA match så vi ska se Lakers som spelar mot Oaklahoma. Det kommer nog bli grymt! Vi ska även passa på att handla när vi väl har bil också, mycket smidigare!
Jaha ne det var allt jag hade att säga, hoppas att ni har det bra där hemma! Kan ju bjuda på lite bilder också!
 
 
 
 
 

Ännu en helg försvunnen!

Kategori: Allmänt

Ja nu är det söndag och klockan är 1 mitt på dagen, har haft en otroligt rolig helg med mina fina vänner här. Så nu är det nya tag för en ny vecka. Idag har jag jätte mycket att göra, tråkiga saker. Roligaste är väl gymmet och ja då förstår ni hur tråkiga uppgifter jag har. Jag måste handla, tvätta, städa och plugga! Rolig söndag, söndagsångesten börjar komma krypande och jag vill inte riktigt gå upp klockan halv 7 imon när klockan väl ringer och man ska cykla till skolan. 
Inget regn idag heller men det är mulet, hoppas på en solig dag imon när jag cyklar till skolan i alla fall. Orkar inte sitta på föreläsningen helt blöt i 2,5 timmar. 
Hoppas ni har en bra dag och får en bra start på veckan!

Regn, regn och lite mer regn

Kategori: Allmänt

Ja som rubriken lyder så regnar det något kopiöst här i Californien just nu, det bokstavligt talat öser ner faktiskt, men jag får väl kanske inte klaga. Det är nu jag önskar att jag hade bil, då hade det inte varit något problem, men när man måste ta sig någonstans på cykel eller gå... Ja då är det inte så roligt. Men det är välbehövlig här nu, folk är nästan överlyckliga över att det regnar, hur man nu kan vara det, det vet jag faktiskt inte. Folk har gått ut och bara ställt sig i regnet? Jaja.
Igår var det fest, det va en klubb downtown som hade 18+ så de flesta svenskar var där och oj vad kul det va! Har nog inte haft så kul på länge. Dansade tills fötterna värkte. Idag eller ja ikväll så är det fest igen, men det är inte jätte kul att gå ut i regnet, men lite regn har man ju inte dött av innan. 
Annars så har jag tänkt och planerat framtiden, så till hösten blir det förhoppningsvis att börja plugga i Halmstad. Hoppas på att jag kommer in bara, kommer jag in så ser jag otroligt mycket fram emot att få flytta dit. Halmstad är en så mysig stad. Jag ska även försöka samla ihop så att jag kan få köpa en häst också. Så det är mycket som ska falla på plats här nu och förhoppningsvis så gör det väl det med, det ska jag i alla fall se till att det gör, men kom jag hit till andra sidan jorden så ska jag väl kunna se till att jag kommer in och att jag kan få kunna köpa en häst inom snar framtid. Det ska helt enkelt gå inget annat finns just nu! 
Hoppas ni har det bra där hemma!