madeleinepettersson.blogg.se

Åh härliga söndag!

Kategori: Allmänt

Ja idag har det varit en rätt produktiv dag faktiskt! Vaknade, åt frukost, gjorde en budget för hösten och även vårterminen och annat pappersarbete. Sen skypade jag med familjen, men mamma,pappa, Benny och även lille mormor. Gud som jag saknar dem, efter det så satte jag mig och pluggade och fick hela 2 läxor gjorda! Lagade mat åkte och handlade med lilla Hannah Banana, åkte ner till stranden med henne och åt jordgubbar och nötter och drack lite cola. Kom hem och lagade lite mer mat och nu sitter jag här och väntar på att duschen ska bli ledig. Ja det va ordagrant om vad jag har gjort idag. 
Imorgon är det skola igen, det är helt sinnessjukt vad veckorna går fort här! De bara rullar på, snart är det ju jul!
Aja nu ska jag kolla på tv och sen ska jag sova! 

Rubriker ja!

Kategori: Allmänt

Ja det var ju det här med rubriker, det är inte min grej helt enkelt! Livet här rullar på som vanligt, denna veckan är faktiskt ovanligt lugn! Vilket är oerhört skönt måste jag säga, men snart kommer midterms så måste börja plugga på det! 
Fått tillbaka min benhinne inflammation tror jag så jag måste vila från träningen denna veckan och se vad som händer. Jag har också fått ett spindelbett i ansiktet som gör förj*vla ont rent ut sagt så ska gå till skolsköterska eller vad man ska säga imorgon. Imorgon har jag bara en lektion också så det blir till att handla mat och städa huset (min städvecka) bara normala sysslor, inte direkt intressanta. Det är livet i Santa Barbara! Vi har det dock väldigt varmt och skönt här på dagarna, kan inte klaga! På fredag är jag ledig så då blir det stranden med Hanna och sen middag på stan på kvällen, ska bli skönt! 

Bilder!

Kategori: Allmänt

Ja här i Santa Barbara händer det inte så mycket, i princip detsamma. Man har liksom kommit in i vardagen. I fredags var det dock fest för en kille som åker hem, så det va ju klart tråkigt, men festen va kul!
Igår stod det bakishäng på schemat med andra ord jag gjorde inget. Bakishänget bestod utav chips, godis och filmer. 
Idag så har jag pluggat hela dagen och tränat, så nu ska jag äta och sen så ska jag krypa ner med en film.( kul info men jaja) 
Kan ju i alla fall bjuda på lite bilder från L.A!
 
 
Santa Monica pier!
Santa Monica Pier
Santa Monica
L.A
L.A
L.A
L.A
 
'
 
Vi hittade självklart Kalles kaviar på IKEA
Venice beach
Santa Monica
En annan dag när jag och Camilla va och handlade så hittade vi en enorm aubergine!
 

L.A och skolan!

Kategori: Allmänt

I helgen så va jag ju i L.A och det va helt underbart och roligt. På fredagen så skrev jag ju vad vi gjorde men på lördagen så va vi uta och gick på rodeo drive, (inte för att vi har råd att handla där eller dör att vi ens får komma in) mest för att vi ville turista och faktiskt ha sett det. Sen så åkte vi sunset strip (som faktiskt va lite av en besvikelse) och så käkade där. Efter det drog vi till Hollywood skylten vilket är ett MÅSTE ju! :) Vi märkte att när vi va uppe vid Hollywood skylten så hade vi rätt mycket tid så vi bestämde oss för att dra till.....IKEA! Så klart, ja vi åt inte svenska köttbullar men lite annat smått och gott fick följa med hem! Ett svart överkast, en lampa och en prydnadskudde,och även kaviar fick följa med hem. Efter det bestämde vi oss för att dra oss tillbaka till hostlet och chilla lite där båda somnade 1 timme var. Ja och "äta bör man annars dör man" eller vad är det man säger, så vi bestämde oss för att dra till Beverly Hills och äta på Cheescake factory. Maten där var god och hyffsat billig också. Efter det så drog vi tillbaka till Hollywood Boulevard och gick gatan upp och gatan ner. 
På söndagen så drog vi ut till venice beach och Gud vilken härlig atmosfär det är där. Alla konstnärer som sitter ut med promenaden. Folket och ja det var bara härligt, där bestämde vi oss för att käka frukost i alla fall. Efter det drog vi till Santa Monica och gick på den enda gågatan i L.A (där den bästa shoppingen finns) gick där ett tag och sen käkade vi lunch och fortsatte lite tog en kaffe och åkte highway one tillbaka och nu är man tillbaka i vardags livet igen. Vill tillbaka till L.A nu igen, hade varit roligt att få bo där ett år, men vi får se vad som händer nu det första halvåret helt enkelt. Kanske skulle man forsätta trots allt och plugga här....

L.A BABY!

Kategori: Allmänt

Igår hyrde jag och Hanna en bil och drog till L.A vi åkte highway one under till L.A. Först drog vi dock till Santa Monica, det va hur fint som helst däL, vi var bara dock på piren. där åt vi lunch sen bestämde vi oss för att dra in mot downtown. Alltså fattar fortfarande inte att jag är här! Hur som helst så konstaterade vi ganska fort att man behöver en bil här för att kunna ta sig runt här då allt ligger så himla utspritt. Vi bor på ett jätte mysigt hotel mitt på Hollywood boulevard. Så igår kväll så gick vi bara på Hollywood boulevard och käkade på Hard Rock Café. Jätte god mat och faktiskt ganska billigt måste jag säga. Efter det så gick vi och bara strosade och andades in atmosfären, sen drog vi tillbaka till hostlet.
Idag så ska vi kika på Rodeo Drive, Venice Beach, sunset strip och Hollywood skylten, men som tur är så har vi en bil som kan ta oss runt! (bilder kommer i slutet av helgen) Eftersom Hanna är i väg och tränat nu så passera jag på att få lite plugg gjort men nu ska jag gå och göra mig i ordning!
Hoppas alla har en bra dag!

Class cancelled!

Kategori: Allmänt

Idag så började jag dagen med att träna med PT och sen fick jag, Camilla och Michelle vet att den enda lektionen vi hade idag va inställd p.g.a vår lärare blivit sjuk! Gissa om vi blev glada! 
Så nu ägnar vi eftermiddagen åt plugg! Quiz och essay och även en redovisning står på schemat!
Nehe bäst att jag fortsätter så jag bli klar innan kvällen!

Ännu en dag i solen!

Kategori: Allmänt

Ännu en dag har gått,samma saker sker typ varje dag. Tänkte bara att jag kulle kika in. Faktum är dock att det börjar bli lite kyligare på morgonar och kvällar!

Imorgon är det 11/9 ska bli intressant att se hur de hedra de människor som fick sätta livet till. Blir säkert en tyst minut i skolan. I mat affären så ska i alla fall bära blå,vit och rött (vet inte varför den informationen skulle vara intressant, men nu vet ni). 

Imorgon så ska jag träna med PT igen! Träningsvärken börjar släppa i benen nu, men nu har jag träningsvärk i magen i stället -.- Men det ska nog gå så fort jag har värmt upp. Jag vet ju att träningen tar i alla fall skulle ju vara helt meningslöst annars när man har PT.
Hoppas att alla där hemma får en bra dag, själv ska man gå och sova nu. Godnatt på er!

Träningsvärk from hell med mera!

Kategori: Allmänt

Ja idag va andra dagen som jag körde med en PT och vi kan ju säga att träningsvärken är obeskrivlig, trappor, sätta sig ja bara att röra sig gör ont in i benen! Men ja tränar gör jag ju iaf. 
Idag annars så har jag inte gjort så mycket, hade en lektion! Den är faktiskt väldigt rolig och intressant som vårat projekt så ska vi ha en fashion show som är en fundraiser så i slutet av året ska detta ske! Så nu är vi indelade i grupper som vi ska jobba med, vi ska skapa ett tema och ett namn samt göra en marknadsförings video. Sen så får vi också välja vart pengarna ska gå till. Antingen cancer eller till hemlösa. Under projektets gång så kommer vi även få träffa väldigt inflytelserika personer från L.A! Vi ska även sälja biljetterna till detta! Så ser verkligen fram emot detta projektet, kommer bli väldigt intressant och roligt att se slutprodukten!
 
I helgen så tog jag det väldigt lugnt blev strand häng, träning och god mat och lite vin mys! Nästa helg så blir det en roadtrip till ingen mindre stad än Los Angeles! Kanske man kan klämma in IKEA med ;) 
mat och vin mys med Hanna och Camilla!
Bara ännu en fin bild från staden jag för tillfället bor i!
 

Workout!

Kategori: Allmänt

Idag så va jag och Camilla på gymmet och skulle fixa gymkort, så imorgon börjar vi på allvar med varsin pt. Man får en gratis gång om man blir medlem så det ska bli spännande! Så det blir at gå upp tidigt imon och göra det. Efter det så blir det strandhäng (igen). Det är ju så himla varmt att man nästan måste vara på stranden. Ni behöver dock inte oroa er att detta blir en träningsblogg. Den kommer förmodligen vara lika tråkig och se likadan ut hela året ;)
Fick veta idag att det hände rätt mycket i vårt område (rätt läskiga saker om jag får säga) Bara på en vecka har en skjutits till döds en annan har blivit knivskuren och sen har det varit ett gängslagsmål. Så nu blir det till att köpa pepparsprej! (inte för att det kommer hjälpa om någon vill skjuta mig, men ändå). Tydligen är det två rival gäng som håller på och de går inte på de "vanliga" människorna, men som sagt det skyddar oss inte mot rån eller våldtäkt så nu blir det att köpa pepparsprej och det pronto!
Aja nu ska jag kolla på ett avsnitt på bones och sen sova! Godnatt!

fenomenet instgram

Kategori: Allmänt

ja, vad ska man säga.... Jag föll för grupptrycket till slut i alla fall, sa att jag aldrig skulle skaffa instagram men nu sitter jag med det sociala mediet i min telefon. Nu återstår det att se om jag blir beroende och lämnar facebook. Förmodligen för är det inte så? När man får något nytt att leka med är det lätt att glömma bort det gamla. jaja ifall ni ville veta har jag nu instagram iaf!

Snabbt!

Kategori: Allmänt

Det va en kort vecka denna veckan, bara 3 dagar. Imorgon blir det dock plugg nästan hela dagen, ska sitta på skolan och plugga så jag slipper sitta i helgen. I helgen för övrigt så händer det nog inte så mycket, strandhäng och bara göra tråkiga sysslor som att tvätta. Men det ska bli skönt att bara ta det lugnt och njuta av Santa Barbara! :)

1 månad!

Kategori: Allmänt

Ja tiden går fort när man har roligt har jag hört, och det gör den verkligen! Idag är det exakt 1 mpnad sen jag kom hit, helt sjukt vad tiden går fort. Känns som jag bara vart här i typ 1 vecka, har mött så sjukt härliga och sköna människor. Jag har hunnit att sola, bada, festa, hikat, shoppat, haft vinkvällar, myckvällar, vart på bio gått i skolan, haft "prov" med mera. Ja tiden går verkligen fort när man har kul. Jag hoppas att resten av tiden går långsammare så man hinner med!

Rubriker är svårt!

Kategori: Allmänt

Det här med rubriker kommer att bli svårt, har ingen fantasi så det får ni stå ut med. Helgen som gick va rolig och det va skönt att vara ledig, vi hann med rätt mycket. Standhäng, plugg, shopping i Camarillo och även en vinkväll. Idag drog plugget igång igen! Så idag så har jag gender issues och marketing communications, de är faktiskt väldigt intressanta! 
Igår va vi som sagt och shoppade i Camarillo som ligger ca 1,5h bort från Santa Barbara. Det va huuuuur stort som helst, med massa BRA affärer och ja som sagt väldigt stort! Så det va en nöjd Madde som åkte hem med en aning lättare plånbok men fyndade rätt bra grejer, bland annat en jacka från Tommy Hilfiger, två koftor och två par shorts! :) 
strand(Som vanligt)
Jag och Hanna panna!
Hanna och Paulina!
 
Utsikten från tåget var inte dum!